Více
    16.9 C
    Czech
    Pondělí 16. září 2024

    Nejkrásnější vesnice na pobřeží Amalfi

    Atrani, které se rozkládá na svahu hory s výhledem na moře, je bezpochyby jednou z nejkrásnějších vesnic na amalfském pobřeží. To platí zejména při příjezdu ze silnice, která vede podél útesů z Amalfi, symbolického města regionu.

    Slyšíte sirény, které volají až z amalfského pobřeží? Tato oblast, která se nachází v Salernském zálivu, je jednou z nejoblíbenějších italských destinací. Díky odlehlým zátokám a plážím, vzpínajícím se horám a krajině zvlněné olivovými a citrusovými háji si jistě odnesete nesmazatelné vzpomínky.

    Můžete objevit Sorente, Posatino a Amalfi, které se dělí o trofej pro nejoblíbenější města. Možná ale budete chtít objevit i naši oblíbenou vesničku: úchvatné Atrani.

    Atrani, starobylá rybářská vesnice plná kouzla

    Atrani je sousední vesnice Amalfi, nejznámějšího města na tomto pobřeží a historického i geografického srdce Amalfského pobřeží, od něhož je odvozen i jeho název. Do Atrani se dostanete po pobřežní silnici, která je jednou z nejznámějších na světě. Vine se mezi útesy a mořem.

    Jedná se o malou, ale okouzlující bývalou rybářskou vesnici, která má méně než 900 obyvatel a rozkládá se na ploše pouhých 0,12 kilometrů čtverečních. Ve skutečnosti je to jedna z nejmenších vesnic v Itálii. Atrani bylo navíc po dlouhou dobu oblíbeným místem pro trávení volného času amalfské vyšší třídy. Dávala přednost jeho úzkým uličkám, pěkným domům a historickému centru před ruchem Amalfi.

    Co se dá dělat v Atrani

    Vesnička Atrani má pláž pro turisty i obyvatele, což je na tomto pobřeží poměrně neobvyklé. Pláž Spiaggia di Atrani je poměrně mělká a vhodná pro celou rodinu. Ve skutečnosti se jedná o jednu z nejkrásnějších pláží na pobřeží Amalfi. Využijte příležitosti k procházce nebo si naplánujte výlet lodí a objevte vesničku v novém světle.

    Jakmile se ocitnete v ulicích, projděte se po hlavním náměstí a jeho labyrintu schodišť. Prohlédněte si četné památky a kostely, jako je San Salvatore nebo Collegiate Santa Maria Maddalena… Nebo si vychutnejte kávu na terase Piazzetta Umberto, náměstí s restaurací.

    Co se týče gastronomie, připravte se na rozmazlování. Atrani, stejně jako zbytek pobřeží Amalfi, nabízí nepřeberné množství kulinářských specialit, z nichž každá je lahodnější než ta předchozí. Vyzkoušejte přírodní amalfský citron, „zlato poloostrova“, víno z místních vinic, domácí burratinu nebo ricottu… A samozřejmě nemůžete udělat chybu s klasikou, pizzou a těstovinami.

    3 místa, která musíte navštívit v okolí Atrani

    Návštěva Atrani zabere jen několik dní. Zde jsou tři místa, kde ho můžete vidět v té nejlepší podobě:

    Výšiny Atrani. Pokud můžete, vystoupejte na vrchol vesnice a vychutnejte si scenérii.

    Amalfi, kultovní. Nikdo nemůže cestovat do Atrani, aniž by se zastavil v tomto nádherném městě, které vybudovalo pověst celého pobřeží, tak oblíbeného u všech turistů.

    Grotta di Masaniello, jedna z mnoha jeskyní v oblasti. Pro nesrovnatelný výhled na moře.

    Sledujte nás na sítích

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.