Více
    16.9 C
    Czech
    Pondělí 16. září 2024

    Kam vyrazit s partou kamarádů? 5 ideálních prázdninových destinací

    Ať už dáváte přednost večírkům, prohlídkám památek či bydlení uprostřed hor, dovolená s přáteli je často synonymem nezapomenutelných zážitků. Zde je 5 destinací ideálních pro skupinovou dovolenou.

    Kam letos v létě s přáteli na dovolenou?

    Berlín

    Berlín, jedno z měst pořádajících Euro 2024, po celý rok vítá turisty, kteří hledají relaxaci a umění. Ve městě se nachází velké množství mezinárodně uznávaných muzeí, ale to není vše. Jako skutečné multikulturní město je Berlín ideální pro ty, kteří se chtějí otevřít undergroundové kultuře.

    Atypická a autentická místa dělají z Berlína dokonalou destinaci pro městské umění a galerie pod širým nebem a pro vyzkoušení místní gastronomie. Pokud se tam letos v létě vydáte, nenechte si ujít slavný Currywurst, Apfelstrudel a Eisbein.

    Budapešť

    Podobně i město Budapešť v Maďarsku je v posledních letech mezi cestovateli velmi oblíbené. Pro svou architektonickou krásu a působivý počet restaurací a kaváren je toto hlavní město ideální destinací pro ty, kteří si chtějí naplno užít místní kulturu. Jeho bohatá historie se odráží v mnoha památkách a pamětihodnostech, včetně náměstí Hrdinů, Andrassyho třídy a samozřejmě budapešťského parlamentu.

    Pokud jste ve městě na prázdniny, nenechte si ujít návštěvu jedněch z nejlepších termálních lázní v Budapešti, zejména Kiraly a Rudas (nejstarší termální lázně ve městě).

    Las Vegas

    Las Vegas v americkém státě Nevada je ideální destinací pro ty, kteří si chtějí užít noční život s přáteli. Jasné a ohromující Las Vegas je jedním z těch působivých míst, které nás přivádí přímo do srdce amerického luxusu a show. Las Vegas Strip, dlouhá třída lemovaná palmami, je domovem těch nejpamátnějších hotelů, včetně Caesars Palace, Flaminga a Luxoru. Turisté se hrnou objevovat jejich působivou architekturu a nepřehlédnutelná kasina. Jako město zábavy nabízí Las Vegas také mnoho show a koncertů, které se obvykle konají na jednom z největších míst, The Sphere, otevřeném v roce 2023 a inaugurovaném hudební skupinou U2.

    Dubrovník

    Zammiřte na východ, do Dubrovníku v Chorvatsku! Jeho historické staré centrum (zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO), dlážděné uličky, slunná náměstí a nádherná krajina rychle udělaly z tohoto symbolického města oblíbenou letní destinaci. Město, které často nazýváme perlou Jadranu, je ideální pro výlet s přáteli a nabízí nepřeberné množství aktivit. Během svého pobytu si nenechte ujít hradby a místa natáčení seriálu Game of Thrones. Také si dejte drink ve slavném baru Dodo a obdivujte krásu Jaderského moře.

    Pokud byste chtěli prozkoumat okolí, mnoho turistických tras vás přenese do srdce přírody a zavede vás na nejkrásnější pláže země. Samozřejmě nesmí chybět ochutnávka chorvatské gastronomie, ovlivněné do značné míry Itálií, Řeckem a také Tureckem.

    Ibiza

    Ibiza je oblíbená zejména mezi mladými lidmi. Každoročně přitahuje velké množství cestovatelů. Kromě slavného nočního života, který je známý svými večírky, je zde stejně vynikající i denní život. Ostrov ve Středozemním moři má skutečně bezkonkurenční přírodní krásy díky bílým písečným plážím, ale také divokému a autentickému vnitrozemí.

    Pro sportovnější, kteří holdují trekkingu, cyklistice nebo jízdě na čtyřkolkách, je vnitrozemská část Ibizy ideální k objevování španělské krásy. Je to také ideální příležitost ochutnat místní gastronomii a zároveň si užít dechberoucí panoramatické výhledy. Pokud máte chuť na návštěvu tohoto okouzlujícího ostrova, doporučujeme San Rafael, typickou baleárskou vesnici, nebo San Miquel de Balansat, nejstarší město s výjimečným týdenním trhem s čerstvým zbožím.

    Sledujte nás na sítích

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.