Více
    16.9 C
    Czech
    Pondělí 16. září 2024

    Výkaly na schránkách na klíče. Odpor proti turistům v Seville stoupá

    Protestující proti turistům ve Španělsku se údajně uchylují k novým technikám, aby odradili návštěvníky. Schránky na klíče od krátkodobých pronájmů nemovitostí někdo potírá výkaly. Informoval o tom server Euronews.

    Podle španělského deníku ABC se terčem útoku stalo několik bytů v andaluském hlavním městě Seville, kde byly skříňky se zámky a klíči zasypány hnědým hnojem.

    Incidenty se časově shodují s novým návrhem starosty města na omezení licencí pro krátkodobé pronájmy typu Airbnb. Podle návrhu by turistické byty měly tvořit maximálně 10 procent z celkového počtu ubytovacích kapacit v určitých oblastech.

    Někteří se však domnívají, že navrhovaná omezení nejdou dostatečně daleko. Hlavní opoziční strana PSOE z tohoto důvodu návrh zákona blokuje, uvádí Euronews.

    Podpora pro omezení turistických apartmánů v Seville roste

    Odpor veřejnosti proti turistickým bytům ve městě roste. Koncem minulého měsíce se v Seville sešly stovky místních obyvatel, kteří požadovali ukončení vydávání licencí pro Airbnb.

    Nekontrolovaný nárůst turistického ubytování zvyšuje nájmy v centru města a vytlačuje místní obyvatele. To se týká zejména rušné čtvrti Alameda, kde se údajně nacházely exkrementy pomazané zamčené skříňky.

    Na snímku připojeném ke zprávě ABC je vidět skříňka připevněná k okennímu zábradlí, jejíž kryt s kódem kombinace je potřísněn něčím, co vypadá jako psí výkaly. Schránky používají majitelé bytů k bezpečnému uložení klíčů, ke kterým se pak hosté mohou dostat samostatně pomocí odemykacího kódu.

    V dalších španělských městech místní také bojují proti turistům

    Sevilla není jediným španělským městem, které se potýká s nadměrným turistickým ruchem. Barcelona zažila v posledních týdnech obrovské protesty proti masovému turismu, které s sebou přinesly i zákroky místních obyvatel, kteří stříkají na návštěvníky vodními pistolemi.

    Katalánské hlavní město nedávno oznámilo, že do roku 2028 plánuje zrušit všechny rekreační apartmány.

    Jinde ve Španělsku, například v Palmě, Malaze a Valencii, byla zavedena pravidla, která mají pomoci regulovat počet turistů. Včetně turistických daní a omezení počtu rekreačních pronájmů.

    Navzdory těmto opatřením statistiky španělské vlády ukazují, že počet turistických apartmánů se za poslední rok zvýšil o devět procent. Nyní je jich registrováno více než 340 000.

    Sledujte nás na sítích

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    2 KOMENTÁŘE

    1. Jen mě napadá, až vyženou ty turisty, z čeho tam budou ti místní žít?

      • Obvykle nemají nic proti normálním, slušným turistům z hotelů a penzionů, ale vadí jim nevychovaná, sprostá, smradlavá, zchlastaná a zfetovaná (britská, německá a holandská) lůza, využívající ubytování přes Airbnb.

    Comments are closed.