Více
    16.9 C
    Czech
    Pondělí 16. září 2024

    Glamping na singapurském letišti

    Tento rok nám neposkytl mnoho příležitostí k cestování. Můžeme ovšem pozorovat kreativitu aerolinek a letišť po celém světě, které se snaží i během přísných omezení nabízet nové zážitky. Pro nadšence přichystalo singapurské letiště Changi novinku – příležitost strávit noc glampingem v luxusních jurtách.

    Netradiční kemp se nachází v novém luxusním komplexu Jewel, který byl slavnostně otevřen v roce 2019. Hosté se mohou ubytovat v lesním údolí Jewel´s Shiseido (pětipodlažní krytá zahrada), nebo na Cloud9 Piazza v nejvyšším patře. Obě možnosti nabízejí výhled na proslulý Rain Vortes, nejvyšší krytý vodopád na světě.

    glamping na singapurském letišti
    Rain Vortes -nejvyšší krytý vodopád na světě.

    Kempy jsou v současné době v Singapuru zavřené kvůli pandemii covid-19, takže tato novinka letiště Changi zájemcům nabízí alternativu. A prý mnohem lepší, než je klasický kemp – nemusíte se trápit s vlhkostí, špatným počasím nebo komáry.

    glamping na singapurském letišti
    U těchto vodopádů vás komáři obtěžovat nebudou.

    Vybavení a ceny

    Hosté si zde mohou zaplatit pobyt přes den, kdy si tu až 5 návštěvníků může uspořádat například piknik. A samozřejmě zde můžete přenocovat. V jurtách se ubytují až čtyři dospělí nebo dva dospělí a tři děti. Vybavení nabízí jednu či dvě manželské postele, toaletní potřeby, ventilátor, přikrývky, polštáře, ale i nabíječku a slavnostní uvítací koš pro hosty.

    Akce probíhá do 3.1.2021 a v ceně pobytu jsou i vstupenky do Changi Experience Studia (digitální atrakce s interaktivními hrami) či na obří skákací sítě a do lanového parku. Zároveň dostanete slevy na nakupování a parkování zdarma.

    glamping na singapurském letišti
    Krásné prostředí singapurského letiště nabízí mnoho vyžití.

    Cena spíše než klasickému kempování, odpovídá glampingu (název pro moderní kempování v luxusních podmínkách) – tříhodinový slot na piknik přijde na 3250 Kč o víkendu, 4350 Kč ve všední dny a za noc zaplatíte skoro 6 tisíc korun.

    Společnost Singapore Airlines také dříve otevřela pop-up restauraci na palubě jednoho ze svých obřích Airbusů A380. Kulinářský zážitek si mohli hosté užít 24. a 25. října za ceny od 800 Kč v Economy class. Podobný nápad měla také aerolinka Thai Airways.

    Podívejte se, jaké neobvyklé atrakce nabízejí různá světová letiště.

    Sledujte nás na sítích

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.