Více
    16.9 C
    Czech
    Pondělí 16. září 2024

    Aerolinka škrtla oblíbenou pochoutku z nabídky. Důvodem jsou turbulence

    Milujete instantní nudle během letu? Tato letecká společnost je kvůli turbulencím zakázala. Pouze však v ekonomické třídě. Informoval o tom server Euronews.

    Turbulence si letos vyžádaly jednoho mrtvého a několik dalších těžce zraněných. A nyní způsobily také změnu jídelníčku asijské letecké společnosti.

    Společnost Korean Air oznámila, že instantní nudle Shin Ramyun již nebudou k dispozici cestujícím v ekonomické třídě. Ti, kteří si zaplatili sedadla v business nebo první třídě, si však budou moci oblíbenou pochoutku vychutnat i nadále.

    „Toto rozhodnutí je součástí proaktivních bezpečnostních opatření v reakci na zvýšený výskyt turbulencí. Jejich cílem je zabránit nehodám s popáleninami,“ uvedla letecká společnost se sídlem v Soulu.

    Proč jsou nudle zakázány pouze v ekonomické třídě?

    Instantní nudle jsou v současné době součástí palubního občerstvení společnosti Korean Air, což je samoobslužný bar doplňující jídlo dostupné cestujícím v ekonomické třídě na dálkových letech.

    V oznámení z tohoto týdne dopravce dodal, že „obnovil“ nabídku občerstvení v ekonomické třídě a místo toho do ní zařadil sendviče, kukuřičné párky a hot pockets.

    Cestující v byznys třídě a první třídě však budou stále dostávat nudle. Korean Air sdělil, že nudle jsou cestujícím v business a první třídě přinášeny jednotlivě, což snižuje riziko rozlití.

    Turbulence a horké jídlo se neřeší poprvé

    Obavy z nebezpečí podávání horkých jídel a tekutin v letadlech nejsou nové. V průběhu let čelilo několik dopravců žalobám od zákazníků, kteří tvrdili, že utrpěli vážné popáleniny poté, co se na ně během letu vylila například horká káva.

    A přestože se právní precedenty mohou ve světě lišit, nejvyšší soud Evropské unie v roce 2019 rozhodl, že letecká společnost může být činěna odpovědnou, pokud se cestující takto zraní. A to i v případě, že rozlití nezpůsobily turbulence nebo jiné faktory související s letem.

    V průběhu let bylo zaznamenáno mnoho zranění souvisejících s turbulencemi, ale většina incidentů je méně závažná. Také letecké společnosti se neustále zlepšují ve snižování nehodovosti. Pozastavují palubní provoz v případě potřeby nebo dbají zvýšené opatrnosti při distribuci některých druhů občerstvení.

    Sledujte nás na sítích

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.