Více
    14.1 C
    Czech
    Středa 18. září 2024

    Bali zakáže výstavbu dalších hotelů. Chce bojovat proti nadměrné zástavbě

    Indonésie souhlasila se zavedením moratoria na výstavbu hotelů, vil a nočních klubů v některých oblastech na turistickém ostrově Bali. Potýká se s nadměrnou zástavbou půdy. Uvedl to podle agentury Reuters v pondělí vysoký úředník ministerstva.

    Moratorium je součástí snahy vlády reformovat cestovní ruch na Bali, které je jednou z hlavních indonéských atrakcí, a pokusit se zvýšit kvalitu a zároveň zachovat původní kulturu ostrova.

    Hermin Esti, vysoký úředník koordinačního ministerstva pro námořní a investiční záležitosti, agentuře Reuters řekl, že vláda se stanovením moratoria souhlasila. O přesném časovém harmonogramu se však stále jedná.

    V sobotu prozatímní guvernér Bali Sang Made Mahendra Jaya uvedl, že navrhl ústřední vládě moratorium ve čtyřech rušných oblastech Bali. Vzal si na mušku nadměrnou zástavbu pro komerční účely, jako jsou hotely, vily a plážové kluby. Média však prozatím neuvádějí, kterých oblastní by se zákaz měl týkat.

    Úřad guvernéra a indonéské ministerstvo cestovního ruchu v pondělí na žádosti o komentář bezprostředně nereagovaly.

    200 tisíc cizinců

    Moratorium by se mohlo protáhnout až na 10 let, uvedl v neděli vysoký ministr Luhut Pandjaitan, kterého citoval zpravodajský web Detik. Luhut již dříve uvedl, že na Bali nyní žije přibližně 200 000 cizinců, kteří přispívají k problémům, jako je kriminalita, nadměrná zástavba a konkurence o pracovní místa.

    Počet příjezdů cizinců na Bali prudce vzrostl od doby, kdy se po pandemii covidu-19 znovu otevřelo pro cestovní ruch. Videa s nevhodně se chovajícími turisty se často stávají virálními, což rozčiluje obyvatele a vyvolává ostré reakce uživatelů sociálních médií v Indonésii.

    Vládní údaje ukazují, že v první polovině roku přiletělo přes letiště Bali 2,9 milionu zahraničních návštěvníků. To představuje 65 procent celkových zahraničních příletů do Indonésie letecky.

    Podle údajů bylo loni na Bali 541 hotelů, v roce 2019 to bylo 507 hotelů.

    Sledujte nás na sítích

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    Napište svůj komentář

    Napište komentář!
    Zde prosím zadejte své jméno