Více
    15.2 C
    Czech
    Středa 18. září 2024

    Brzy bude postaven nejvyšší dřevěný mrakodrap na světě

    Tento nový ambiciózní projekt v sobě spojuje technologické inovace a udržitelnost. Milwaukee se ujímá výzvy postavit nejvyšší dřevěný mrakodrap na světě.

    Dřevěný mrakodrap má dosáhnout výšky 186 metrů. Tento nový typ budovy by mohl hrát rozhodující roli ve vývoji architektury v příštích desetiletích.

    Město Milwaukee ve Wisconsinu plánuje s tímto mistrovským dílem moderní architektury dosáhnout nových výšin. Plánovaná budova s jedinečným stylem, která se skládá z 55 podlaží, bude využívat inovativní techniky a udržitelné, ekologicky odpovědné materiály. Revoluční okno do městské krajiny budoucnosti.

    Rekordní architektonický projekt

    Dosavadní rekordman, věž Ascent (rovněž v Milwaukee), má přibližně dvacet podlaží a byla postavena s využitím působivé dřevěné konstrukce vyztužené betonovým skeletem. Tento nejnovější projekt zatím nemá jméno, ale má být dvakrát vyšší než předchozí mrakodrap. Zároveň má zlepšit své základy díky zásadnímu materiálu, masivnímu dřevu. Tato nová skladba, která je pevnější, trvanlivější a odolnější, umožní, aby budova vyrostla mnohem výše, a zároveň se vyhnula riziku pádu a požáru.

    Architekti Ascent Tower ze společnosti Michael Green Architecture, která je proslulá svými rozsáhlými dřevěnými konstrukcemi, chtěli na tomto projektu pracovat znovu. Jejich cílem je oživit město novými, inovativními budovami v souladu s přírodou. Kromě obytných prostor a kanceláří mají být součástí nového mrakodrapu i veřejná prostranství, obchody a zelené plochy.

    Na cestě k novému architektonickému paradigmatu

    Proč použít dřevo jako stavební materiál pro mrakodrap? Ačkoli je tento koncept znám již mnoho let, objevilo se mnoho námitek. Lidé zpochybňovali jeho pevnost, opotřebení a rozpad budovy v průběhu času a související rizika. Díky těmto novým stavbám však architekti ukazují, že se těmto problémům lze vyhnout, a přitom splnit stanovené cíle.

    Podle stavební společnosti má použití masivního dřeva místo oceli velký smysl z hlediska ekonomiky i ekologie. Tento materiál se snadněji vyrábí, je cenově dostupnější a co je nejzajímavější, méně znečišťuje životní prostředí, což stavební společnosti umožňuje výrazně snížit uhlíkovou stopu. Do hry vstupuje také estetika. Dřevo je opracovatelnější než železo nebo beton. Můžete si představit zcela novou městskou krajinu. Tyto mrakodrapy nejsou jen architektonickými projekty, ale mohly by se stát průkopníky nové éry architektury.

    Sledujte nás na sítích

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    Napište svůj komentář

    Napište komentář!
    Zde prosím zadejte své jméno