Více
    16.9 C
    Czech
    Pondělí 16. září 2024

    Capri: 4 neuvěřitelné pláže na malebném ostrově u pobřeží Amalfi

    Ostrov Capri, který se nachází v Neapolském zálivu, musíte navštívit pro jeho úchvatné výhledy a křišťálově čistou vodu laskající útesy a četné zátoky. Objevte nejkrásnější pláže Capri a pochopíte, proč z něj už Římané udělali prázdninové letovisko.

    4 nejkrásnější pláže na ostrově Capri:

    Pláž Marina Grande

    Tato pláž má příhodný název, protože Marina Grande je největší pláží Capri, která se nachází v blízkosti hlavního přístavu ostrova. Z tohoto důvodu bývá často přeplněná. I tak ale oceníte její nádherný výhled na Vesuv a Neapolský záliv a klidnou vodu pro rodinné koupání.

    Pláž Marina Piccola

    Na opačné straně Capri, na jižní straně ostrova, se nachází veřejná pláž Marina Piccola. Je ideální pro obdivování Faraglioni, slavných skalních útvarů na Capri, a pro sledování neustálého tance jachet a dalších luxusních lodí. Pláž Marina Piccola je rozdělena na dvě části pověstnou skálou Mořských panen. Zde se prý mořské panny snažily svým okouzlujícím zpěvem svést Odyssea. Zaručeně vás okouzlí svou tyrkysově modrou vodou.

    Pláž Bagni di Tiberio

    Z Marina Grande se můžete lodí dostat na soukromou pláž Bagni di Tiberio (pojmenovanou po císaři Tiberiovi, který se zde koupal před 2000 lety). Po příjezdu na vás čeká krásná oblázková pláž, restaurace a lodě pro prohlídku ostrova nebo průzkum mořských jeskyní. Nezapomeňte si rezervovat místo online.

    Pláž Torre Saracena

    Další ze soukromých pláží Capri, která se nachází východně od Marina Piccola, je pláž Torre Saracena. Jeden z nejstarších plážových klubů na ostrově, který vám poskytne nezapomenutelný den na kraji křišťálově čisté vody, pod barevným slunečníkem, s úchvatným výhledem na Faraglioni a saracénskou věž, která mu dala jméno. Najdete zde vynikající restauraci specializující se na ryby a mořské plody, díky níž se toto kouzelné místo stane vaší oblíbenou pláží na Capri.

    Sledujte nás na sítích

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    6 KOMENTÁŘE

    1. I looved as much aas you’ll receige carried outt riht
      here. Thhe sketc iss tasteful, yur authoded matefial stylish.
      nonetheless, you command get bought aan edginess over that yyou wish bee deliveeing the
      following. unwell unquestiionably coome furter formdrly agai sincce exactly thee
      ame nerly vrry oftenn insidse caase yoou shield
      tnis hike.

    Comments are closed.