Více
    18.6 C
    Czech
    Pondělí 16. září 2024

    Chcete cestovat a zároveň mít klid a pohodu? Toto jsou nejklidnější evropská města

    Nebaví vás hlučné turistické destinace plné davů cestovatelů? Raději byste destinaci vhodnější pro relaxaci, zároveň se však nechcete vzdát městského života? Tento žebříček odhaluje nejtišší evropská města.

    Chcete objevovat Evropu v naprostém klidu a pohodě? Tento žebříček odhaluje nejtišší a nejklidnější města starého kontinentu. Zapomeňte na hlučné turistické destinace plné stresu. Cestovatelský web European Best Destinations založil svůj výběr na studii provedené společností Mimi Hearing techologies. Na základě 200 000 zvukových testů po celém světě studie odhaluje nejlepší evropské destinace pro cestovatele, kteří hledají klidná města pro svou příští dovolenou.

    Nemůžete se rozhodnout mezi klidnou dovolenou na venkově nebo výletem do města v Evropě? Potřebujete odpočinek, klid, ale chcete také navštívit nejkrásnější muzea, trendy nákupní centra nebo trendy kavárny?

    Zapomeňte na Paříž, Istanbul a Barcelonu. Zarezervujte si hotel a letenky do Vídně, Osla nebo Amsterdamu pro výlet do jednoho z nejméně hlučných měst v Evropě.

    Curych, nejtišší město v Evropě

    Curych se umístil na prvním místě. Největší švýcarské město Curych je mnohem víc než jen mezinárodní finanční centrum. Tato malebná destinace, v níž se dokonale snoubí tradice s moderností, nabízí obohacující městskou dovolenou pro cestovatele, kteří hledají kulturní objevy, nádherné scenérie a vynikající kuchyni.

    Curyšské jezero zcela jasně vybízí k odpočinku. Klidná procházka podél jeho břehů, ať už pěšky, nebo na kole, je ideálním způsobem, jak se kochat jeho třpytivými vodami. Pokud to počasí dovolí, nezapomenutelný zážitek poskytne také plavba po jezeře s panoramatickým výhledem na město a okolní hory.

    Díky prostředí, které samo o sobě vybízí ke klidu, je dobře, že se obyvatelé Curychu snaží omezit hlukovou zátěž.

    Deset nejtišších měst v Evropě

    Žebříčku do značné míry dominuje Německo, na jehož území se nachází pět z deseti nejklidnějších evropských měst. Z žebříčku Top 10 také vyplývá, že celkově nejtišší jsou země severní Evropy. Pořadí bylo sestaveno následujícím způsobem:

    1. Curych, Švýcarsko
    2. Vídeň, Rakousko
    3. Oslo, Norsko
    4. Mnichov, Německo
    5. Stockholm, Švédsko
    6. Düsseldorf, Německo
    7. Hamburk, Německo
    8. Kolín nad Rýnem, Německo
    9. Amsterdam, Nizozemsko
    10. Stuttgart, Německo

    Sledujte nás na sítích

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.