Více
    18.6 C
    Czech
    Pondělí 16. září 2024

    Dva alkoholické nápoje na pasažéra? Šéf Ryanairu požaduje omezení na letištích

    Cestující v letadlech by měli mít na letištích omezení na dva alkoholické nápoje, uvedl výkonný ředitel Ryanair Michael O’Leary. Informoval o tom server BBC či Daily Telegraph.

    O’Leary řekl, že zavedení limitů alkoholu na letištích by pomohlo vypořádat se s nárůstem výtržností během letů. K násilným výbuchům dochází kvůli alkoholu každý týden. Zvláště když je smíchán s jinými látkami, prohlásil.

    „Nechceme lidem závidět, že si vypijí,“ citoval ho Daily Telegraph. „Ale nedovolujeme lidem řídit pod vlivem alkoholu, přesto je stále umisťujeme do letadel ve výšce 33 000 stop.“

    Agresivní chování

    Členové posádky a další cestující se podle pana O’Learyho stali cílem. Zpoždění problému nepomáhají, přidávají delší dobu pití na letištích.

    „Za starých časů lidé, kteří příliš pili, nakonec upadli nebo usnuli. Ale nyní jsou tito cestující také na tabletách,“ dodal. „Je to směs. Získáte mnohem agresivnější chování, které je velmi obtížné zvládnout.“

    Pan O’Leary řekl, že pro letecké společnosti je obtížné identifikovat opilé lidi u brány, zvláště když nastupují ve skupině. „Dokud se budou moci postavit a zamíchat mezi lidi, projdou. Když pak letadlo vzlétne, vidíme to špatné chování,“ cituje šéfa Ryanairu server BBC.

    Zaměstnanci Ryanairu hledají v taškách alkohol, než cestující nastoupí na lety na Ibizu, jednu z nejhůře postižených „party destinací“. Mezi další náročné destinace patří některé z řeckých ostrovů.

    Je to nepřijatelné

    Mluvčí AirportsUK uvedl, že rušivé chování, ať už způsobené alkoholem nebo jinými příčinami, „je nepřijatelné a mohlo by vést k vysokým sankcím“. Tyto tresty zahrnují pokuty, zákaz nástupu na palubu letadla nebo až dva roky vězení.

    Mluvčí dodal, že letiště mají „zavedenu širokou škálu opatření ke sledování a řešení rušivého chování a zajištění bezpečnosti všech“.

    „Letiště se zavázala poskytovat bezpečný a příjemný zážitek z cestování pro všechny cestující. A jsme rádi, že naprostá většina cestujících si i nadále užívá své cesty zodpovědně,“ uvedl.

    Sledujte nás na sítích

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    1 komentář

    Napište svůj komentář

    Napište komentář!
    Zde prosím zadejte své jméno