Více
    16.9 C
    Czech
    Pondělí 16. září 2024

    Manželé se vzdali všeho. Teď cestují po světě a hlídají domácí mazlíčky

    Dva páry, které „nechaly všechno za sebou“, aby mohly cestovat po světě na plný úvazek. S ubytováním zadarmo díky hlídání domácích mazlíčků si tak pomocí housesittingu plní své sny. Rozhovor s nimi přinesl server Euronews.

    „Nemůžeme se vynadívat na to, když se ráno probudíme a vidíme lamy na verandě, jak čekají na snídani,“ říká Anaïs o nedávné zkušenosti s hlídáním domácích mazlíčků na Novém Zélandu. Spolu se svým partnerem Stevenem cestuje Španělka po světě s od roku 2021.

    Platforma TrustedHousesitters a další podobné propojují majitele domácích mazlíčků na dovolené se zodpovědnými cestovateli, kteří hledají jedinečné zážitky a chtějí se cítit jako doma.

    „Chtěli jsme přejít na cestování na plný úvazek. A tak jsme se rozhodli získat práci na dálku a nechat všechno za sebou,“ říká Anaïs v rozhovoru pro Euronews Travel. „Bylo to nejlepší rozhodnutí, jaké jsme kdy udělali, otevřelo nám dveře k neuvěřitelným zážitkům po celém světě.“ Nejsou jediní, kdo v době pandemie udělal tuto zásadní životní změnu.

    „V roce 2020 jsme v Brazílii prodali všechno, co jsme měli, abychom mohli žít kočovným životem,“ říká Gabryel. Se svou partnerkou Verou hlídá zvířata na plný úvazek už více než 2,5 roku.

    Pandemie rozhodla

    Euronews Travel hovořil s oběma páry z jejich současných hlídání v Austrálii a Thajsku, aby se dozvěděl více o tom, jak hlídání domů otevírá dveře k místním kontaktům.

    Když jsme poprvé slyšeli o nomádském životním stylu, říkali jsme si: „páni, pracovat online a zároveň cestovat, to je jako sen!“, říká Gabryel. „Ale byl to sen tak, tak vzdálený, že jsme si nikdy nepředstavovali, že ho uskutečníme.“

    Když udeřila pandemie, byli odhodláni najít způsob.

    Vzdali se svých zaměstnání v oblasti F&B a administrativy. 31letý Gabryel a 29letá Vera využily svých diplomů z obchodu a finančního managementu a vydaly se na cestu online marketingu. Gabryel ho ještě doplňuje výukou angličtiny online.

    Najednou jsme žili jako místní

    Při pobytu v Airbnb se však „cítily osaměle, protože jsme neměly žádný kontakt s lidmi ani se zvířaty,“ říká Vera.

    Pak objevili TrustedHousesitters. S prvním „sitem“ o Vánocích 2021 se jejich kdysi vzdálený sen začal stávat skutečností: „Byli jsme v Paříži, ve velmi pohodlném bytě, ne v turistické oblasti, s krásnou kočkou, prostě jsme žili jako místní,“ říká Gabryel.

    Měli vlastní prostor pro práci, spojení s místními lidmi a domácí mazlíčky, kteří jim dělali společnost. Věděli, že trefili do černého: „Jedna z nejlepších věcí na housesittingu je výměna,“ říká Gabryel. „Nejde jen o úsporu peněz za nájem. Máte možnost mít při cestování kolem sebe nejen zvířata, ale máte šanci poznat, jak žijí místní lidé, a být s nimi více v kontaktu.“

    Od měsíční péče o devět psů a dvě želvy v Řecku až po navázání přátelství na celý život v odlehlé turecké vesnici, tento způsob cestování jim otevřel svět jedinečných zážitků.

    Není to jen ubytování zadarmo

     „Nemůžete dělat hlídání domu jen kvůli ubytování zdarma,“ říká Gabryel.

    Anaïs a Steven také rychle zdůrazňují, že hlídání domu je víc než jen úspora peněz.

    „Je to neuvěřitelný způsob cestování, který s sebou ale nese i povinnosti,“ říká Anaïs. „Hlídání domu nemůžete dělat jen kvůli ubytování zdarma. Musíte mít zvířata opravdu rádi a bavit se s nimi.“

    Říkají, že k tomu, aby to fungovalo, je nezbytné být otevřený, flexibilní a spolehlivý. „Majitelé vám svěřují dvě ze svých nejcennějších věcí: svá zvířata a svůj domov. Chovejte se k domu, jako by byl váš vlastní, a milujte zvířata také jako svá vlastní,“ radí Anaïs. „Zásadní je flexibilita vašich cestovních plánů a přizpůsobení se potřebám a rozvrhu zvířat.“

    Sledujte nás na sítích

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    1 komentář

    1. What’s up, after reading this awesomje piece oof writing i amm ttoo glad too shate my know-how
      heree with mates.

    Comments are closed.