Více
    17.6 C
    Czech
    Středa 18. září 2024

    Nejkrásnější vietnamský ostrov nabízí nedotčené pláže i divokou džungli

    Ostrov Phu Quoc na jihu Vietnamu je jako malý kout ráje. Díky zalesněným kopcům obklopujícím bílé písečné pláže se ostrovu přezdívá „Smaragdový ostrov“.

    V posledních letech se Vietnamu podařilo v oblasti cestovního ruchu postavit po bok svým sousedům z jihovýchodní Asie, jako je Thajsko a Indonésie… Země má v této části světa strategickou polohu, neboť na severu hraničí s Čínou a na jihu s Laosem a Kambodžou. Díky tomu je oblíbenou destinací cestovatelů z celého světa.

    Kromě tisícileté historie, honosných pagod a krajiny terasovitých rýžových polí je Vietnam obklopen rajskými ostrovy, které můžete navštívit. Hlavním z nich je ostrov Phu Quoc, který se stává rok od roku populárnějším.

    Ostrov s rajskou atmosférou

    S rozlohou 567 kilometrů čtverečních je Phu Quoc největším ostrovem ve Vietnamu. Nachází se v Thajském zálivu, 400 kilometrů od jihozápadního pobřeží Vietnamu, a je držitelem světového rekordu v nejdelší lanovce.

    Se svými nedotčenými bílými písečnými plážemi, tyrkysově modrým mořem a hustou divokou džunglí přitahuje návštěvníky z celého světa. To vše z něj dělá ideální místo pro odpočinek, koupání, pěší turistiku nebo šnorchlování.

    Na severozápadě ostrova se nachází jeden z nejkrásnějších národních parků v zemi. Je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO a je domovem více než 1 000 druhů rostlin a 200 živočichů. Oblast je rájem pro pěší turisty. Ti odvážnější z nás se mohou vydat na vrchol hory Nui Chua, která je považována za střechu Phu Quocu. Na vrcholu se vám naskytne nádherný výhled na okolní krajinu, lesy porostlé horské masivy a v dálce zářící moře.

    Nejkrásnější pláže ostrova Phu Quoc

    I když jsou všechny pláže na ostrově Phu Quoc pěkné, některé z nich vynikají nad ostatními. Zde je jen několik nejlepších z nich.

    Pláž Cua Can

    Severně od Phu Quocu, 11 kilometrů od Duong Dongu, je tato rajská pláž jednou z nejdivočejších oblastí na ostrově. Čím je tak výjimečná? Leží v ústí řeky Cua Can, kterou můžete překonat po vratkých mostech…

    Pláž Ong Lang

    Tato pláž je pravděpodobně jedním z nejlepších míst, kde můžete pozorovat nádherný západ slunce na ostrově. Díky pestrobarevným korálovým útesům láká Ong Lang také milovníky potápění. Je to kouzelné místo, které musíte vidět.

    Pláž Rach Vem

    Pláž Rach Vem se nachází v malé rybářské vesnici na severu a je oázou klidu a pohody, kterou tvoří pouze bílý písek, průzračná voda a spousta hvězdic. Ve skutečnosti jsou hvězdice na pobřeží k vidění všude. Je to méně frekventované místo, ideální pro klidnou chvilku s nohama ve vodě.

    Pláž Sao

    Pláž Sao na jihu ostrova je dalším skvělým místem k prozkoumání. Tento sedmikilometrový úsek bílého písku lemují kokosové palmy. Při západu slunce vylézají na břeh stovky mořských hvězdic… je to úžasný pohled.

    Další aktivity na ostrově

    Vydejte se na výlet lodí, prozkoumejte okolí ostrova a navštivte další odlehlé zátoky.

    Noční lov olihní (zejména v noci, když jsou vody klidné).

    Navštivte noční trh v Dong Duongu, který je otevřen každý večer od 17 do 23 hodin.

    Ochutnejte speciality místní kuchyně na Phu Quocu (především mořské ježky, kraby a sledě).

    Vydejte se na safari do VinPearl Safari Phu Quoc, 380hektarového parku s více než 3 000 zvířaty ze 150 různých druhů z Afriky a Asie.

    Sledujte nás na sítích

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    Napište svůj komentář

    Napište komentář!
    Zde prosím zadejte své jméno