Více
    14.1 C
    Czech
    Středa 18. září 2024

    Objevte skryté klenoty Španělska

    Španělsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí v Evropě. Existuje k tomu spousta dobrých důvodů. I zde však stále naleznete místa, kde se s davy turistů nepotkáte.

    Španělsko dlouhodobě bojuje s Francií o první místo v žebříčku nejnavštěvovanějších zemí Evropy. Stále více lidí však hledá destinace, které nebojují s přívalem turistů a kde si budou moci užít trochu klidu. Pokud mezi ně také patříte, nezoufejte, neznamená to, že musíte Španělsko ze seznamu svých vysněných destinací vyškrtnout. Zde jsou dvě místa, která zatím zůstávají mimo hlavní trasy návštěvníků.

    To nejlepší ze španělské gastronomie ve Villajoyose na pobřeží Costa Blanca

    Villajoyosa znamená v překladu ze španělštiny „šťastné město“. Nachází se jižně od Valencie a severně od Murcie. Je sice vzdáleno necelých 20 minut jízdy autem od proslulého levného a veselého Benidormu, ale od tohoto turistického střediska je na hony vzdálené.

    Villajoyosa se pyšní barevnými domy, zlatavými plážemi a prvotřídním jídlem. Na pobřeží jsou oblíbené zejména čerstvé ryby a mořské plody, ale skutečnou lahůdkou je čokoláda.

    Historie této sladké pochoutky v oblasti sahá až do 17. století a dodnes jsou zde otevřeny tři továrny. Včetně čokoládovny Valor s muzeem, které návštěvníky seznámí s cestou čokolády od kakaových lusků až k tabulkám.

    Pokud máte rádi spíše sportovní aktivity, vydejte se na pláže Puntes del Moro a El Xarco, které jsou skvělé pro šnorchlování. Pro naturisty budou atraktivní pláže Racó de Conill a L’Esparrelló.

    Navštivte Ares del Maestre a obdivujte masiv Maestrazgo

    Ares del Maestre se nachází na půli cesty mezi Barcelonou a Valencií. Leží na vrcholu skalnatého kopce, odkud je úchvatný výhled na krajinu.

    Město pochází ze 14. století, a přestože se v něm nacházejí pěkné úzké uličky, je asi nejznámější pro svůj hrad Mola. Díky svému strategickému umístění zažil léta bojů.

    Protože je to Španělsko, je pravděpodobné, že vás výlet trochu zahřeje. V takovém případě stojí za to navštívit Museo de la Cueva del Castillo, skryté místo vyhloubené ve skále, kde se někdejší obyvatelé ukrývali před útoky, často i déle než rok.

    Milovníci historie si nenechají ujít gotickou radnici a neoklasicistní farní kostel. Sportovci si mohou vyzkoušet paragliding z oblíbené hory Tossal d’Orenga.

    Sledujte nás na sítích

    1 komentář

    Napište svůj komentář

    Napište komentář!
    Zde prosím zadejte své jméno