Více
    19.7 C
    Czech
    Čtvrtek 19. září 2024

    Tanzanie: 5 nezapomenutelných přírodních lokalit v okolí Kilimandžára

    Výstup na Kilimandžáro je nezapomenutelným dobrodružstvím pro milovníky trekkingu a přírody. Ale stejně velkolepé je i okolí! Přinášíme vám pět přírodních lokalit v okruhu 100 kilometrů od nejvyššího vrcholu Afriky, které rozhodně stojí za návštěvu.

    Vodopády Materuni, skrytý ráj v Moshi

    Na úpatí Kilimandžára, asi deset kilometrů od Moshi, místního hlavního města, se nachází vodopády Materuni. Jsou ideálním cílem jednodenního výletu. K místu se dostanete asi čtyřicetiminutovou pěší túrou přes kávovou plantáž, kterou můžete také navštívit a seznámit se s místním procesem výroby kávy. Na konci se ze zelených svahů sopky z výšky 70 metrů valí křišťálově čistá voda řeky Mware. Úchvatná podívaná!

    Národní park Kilimandžáro na úpatí hory

    Kromě samotného výstupu na horu stojí za to si udělat zajížďku i do tanzanského národního parku Kilimandžáro. Všude kolem svahů obří sopky můžete objevit nejrůznější ekosystémy, od tropických lesů až po vysokohorské louky. Na jeho úpatí jsou túry méně náročné, ale krajina plná hřebenů, plání a řek je stále nezapomenutelná.

    Národní park Amboseli, království slonů

    Národní park Amboseli se nachází v Keni a je proslulý obrovskými stády slonů a úchvatným výhledem na horu Kilimandžáro. Ukrývá neuvěřitelnou biologickou rozmanitost bažin, savan a lesů. Safari v parku vás zavede za lvy, gepardy, buvoly a mnoha druhy ptáků, kteří v období dešťů hnízdí ve velkém počtu kolem jezera Amboseli.

    Národní park Tsavo West, safari na úpatí Kilimandžára

    Na hranici mezi Keňou a Tanzanií se nachází národní park Tsavo West, který je méně turisticky navštěvovaný než jeho starší bratr (Tsavo East). Nabízí však stejně velkolepé safari: buš, sopečnou krajinu, přírodní prameny i bažiny. Tato velká rozmanitost krajiny je domovem slonů, nosorožců, hrochů a mnoha druhů ptáků. Obzvlášť skvělým místem pro pozorování hrochů a krokodýlů jsou prameny Mzima s jezírky průzračné vody.

    Jezero Chala, kalderové jezero nepřekonatelné krásy

    Jezero Chala se nachází na hranici mezi Tanzanií a Keňou, asi padesát kilometrů západně od Moshi. Jedná se o jezero sopečného kráteru, které vzniklo přibližně před 250 000 lety. Hluboká tyrkysová voda je obklopena strmými útesy, skalnatým terénem a hustou vegetací. Kolem jezera vedou stezky vhodné pro pěší turistiku, můžete se také projet na kajaku, zaplavat si nebo se jen zchladit u vody.

    Sledujte nás na sítích

    Napište svůj komentář

    Napište komentář!
    Zde prosím zadejte své jméno