Narazit v Kjótu na street food opravdu není problém. Problémem spíše bude rozhodnout se, kterou z nepřeberného množství lákavých pochoutek si vybrat! Přečtěte si, které určitě ochutnat.
Přečtěte si našeho průvodce, abyste zjistili, kde najdete nejlepší pouliční jídlo v tomto městě.
Taiyaki
Taiyaki je japonské sladké jídlo ve tvaru ryby, tradičně plněné červenými fazolemi. Lze ho ovšem plnit čímkoli od brambor přes čokoládu až po šlehačku. Podnik Naruto Taiyaki Honpo v Kjótu je proslulý svou jedinečnou recepturou taiyaki a přípravou z vysoce kvalitní pšenice. Dvě z nejpopulárnějších příchutí jsou taiyaki z červených fazolí a „zlaté“ taiyaki ze sladkých brambor. Jsou připraveny z velmi jemné mouky Kurosu. Balené taiyaki jsou také k dispozici, pokud chcete dovézt tuto sladkost domů.
Yatsuhashi
Yatsuhashi, jedno z nejslavnějších pouličních jídel jedinečných pro Kjóto, je japonská cukrovinka vyrobená z lepkavé rýžové mouky, cukru a skořice. Obvykle je tato pochoutka tvarovaná do obdélníku nebo trojúhelníku. A nejlepší místo pro yatsuhashi musí být Izutsu Yatsuhashi. Tento tradiční obchod, založený v roce 1805, nabízí různé druhy této cukrovinky. Bez ohledu na to, zda ho chcete vyzkoušet přímo na místě, nebo dovézt jako suvenýr pro své přátele, nemůžete Kjóto opustit bez jeho ochutnání.
Takoyaki
Takoyaki je japonské pouliční jídlo vyrobené z pšeničné mouky, tvarované do malé kuličky a obvykle je naplněno chobotnicí a cibulí, přelité omáčkou takoyaki. V Kjótu najdete chutné takoyaki ve stánku Takotora. S bohatými přísadami, křupavou strukturou a za dostupnou cenu je Takotora výjimečně vynikajícím pouličním jídlem.
Dashimaki tamago
Dashimaki tamago je japonský styl úpravy vajec, spočívající ve více vrstvách smaženého vejce na pánvi. Společnost Mikikeiran, založená v roce 1928, se nachází v samém srdci trhu Nishiki v Kjótu a má jedny z nejlepších tamago dashimaki v okolí. Díky směsi tří různých druhů vaječného žloutku a několika vrstev vajec má dashimaki tamago bohatou a sofistikovanou chuť.
Namafu Dengaku
Namafu dengaku je druh dengaku (jídlo, které se griluje nebo peče na plameni), jež je vyrobeno z lepkavé rýžové mouky, obvykle ve tvaru obdélníku. Fufusa v Kjótu nabízí řadu dengaku a do receptů začleňuje kreativní nápady.
Wagashi
Wagashi je jedním z nejoblíbenějších pouličních jídel v Japonsku. Jedná se o tradiční cukrovinky typicky vyrobené z rostlinných přísad, jako je mochi, anko a ovoce. V Kjótu je známý stánek Kofukudo, který nabízí různé druhy wagashi. Založen byl v roce 1868, a specializuje se na Monaka, druh wagashi z džemu z fazolí azuki. Kromě monaky se doporučuje také sezónní wagashi. Díky dlouhé historii si Kofukudo zachovává starou japonskou chuť wagashi a zaručuje jedinečnou texturu a chuť.